15.6.09

Κι άλλες ντροπές

Και μετά από την άνοδο του Καρατζαφέρη στις πρόσφατες εκλογές και τα απερίγραπτα σκηνικά στον Άγιο Παντελεήμονα αυτή η υπέροχη χώρα εξακολουθεί να τροφοδοτεί την υπερηφάνεια μας με πράξεις μεγαλείου:

Η μεγάλη περιπέτεια στην Γκράβα
Διώκεται επειδή ενσωμάτωσε τα παιδιά των μεταναστών στη ζωή του σχολείου
Κυνηγοί του «φανερού» σχολειού

ποιος έθιξε το εκπαιδευτικό μας σύστημα;

3 σχόλια:

Cornelius είπε...

και που εισαι ακομα...
όσο θα υπάρχουν μικροαστοί θλιβεροί αμβλύνοες που γυαλίζουν τα εθνόσημα και τις καραμπίνες στα ντιβανομπάουλα, όσο θα συγκροτούν ομάδες δράσεις κατά των μεταναστών και άλλων ταλαίπωρων, βαδίζοντας με ψευτοϋπερηφάνια πατριδοκαυλίασης σε βηματισμό χήνας έχουμε να δούμε πολλά ξεκαρδιστικά και μη ακόμη...

koritsi_oksi είπε...

αν και θα ήθελα να φανώ πιο αισιόδοξη δεν μπορώ και θα συμφωνήσω απολύτως...

Haris Tortorelis είπε...

Το κακό σε αυτή την χώρα είναι ότι δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τί ανήκει στην ιστορία, τί στην πολιτική και τί αντιστοιχεί στην αξιοπρέπεια του ανθρώπου.

Εμένα δεν με ενοχλούν τα εθνόσημα όταν είναι κρεμασμένα πάνω στο τζάκι, στο σαλόνι της γιαγιάς, στο παραδοσιακό καφενεδάκι στη Ζαχάρω ή την Αμαλιάδα ή στην προθήκη του μουσείου.

Με ενοχλούν τα εθνόσημα που είναι καρφωμένα μέσα σε μυαλά. Και δεν υπάρχει χώρος εκειμέσα για κανένα άλλο "εθνόσημο" αξιοπρέπειας, σεβασμού, κατανόσησης, αποδοχής και παραδοχής.

Πάντως εγώ συνεχίζω να αισιοδοξώ. Προαισθάνομαι ότι τα παιδιά θα μας προσπεράσουν.