17.12.08

μαγειρεύουν τον εξοστρακισμό...

" (...) Η βαλλιστική έκθεση αναμένεται να παραδοθεί σήμερα, Τετάρτη, στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση και σύμφωνα με πληροφορίες θα διαψεύδει τους ισχυρισμούς του ειδικού φρουρού ότι πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα ενώ στη συνέχεια, όταν τοποθετούσε το όπλο του στη θήκη, αυτό εκπυρσοκρότησε.

Κατά πληροφορίες, στο πόρισμα θα αναφέρεται ότι η βολή της σφαίρας που κατέληξε στο σώμα του άτυχου μαθητή έγινε ή λοξώς δεξιά ή λοξώς αριστερά.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πιθανολογούν με βάση τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, αλλά και μετά την εξακρίβωση της πορείας της βολίδας, ότι ο αστυνομικός όταν πάτησε τη σκανδάλη δεν είχε το χέρι του ψηλά και σε ευθεία γραμμή με το σώμα του.

Στο πόρισμα εκτιμάται πως θα αναφέρεται ότι η βολίδα έχει κτύπημα στη μια της πλευρά, πράγμα που σημαίνει ότι κάπου χτύπησε και εξοστρακίστηκε προτού καταλήξει στο σώμα του 16χρονου.

Επίσης, από τον «Δημόκριτο» θα αποσταλεί έγγραφο με τα αποτελέσματα του ελέγχου, σύμφωνα με τα οποία η βολίδα είχε πάνω της «επίκτητα» υλικά που παραπέμπουν σε τσιμέντο ή σοβά.

Τέλος, εκκρεμεί η διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης στο σημείο του φόνου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ληφθούν δείγματα από διάφορα σημεία και θα συγκριθούν στα εργαστήρια του «Δημόκριτου» με τα ίχνη που βρέθηκαν επάνω στη βολίδα. "

από άρθρο του in.gr σήμερα...