24.12.08

Οι καλλιτέχνες

Επεισοδιακή ήταν το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου η επίσημη πρεμιέρα της Νέας Σκηνής «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού Θεάτρου καθώς, λίγο μετά την έναρξη της παράστασης Ρομπέρτο Τσούκο, ομάδα νεαρών εισέβαλε στο θέατρο για να διαμαρτυρηθεί για όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη χώρα.

Αγόρια και κοριτσιά, νεαρής ηλικίας, μπήκαν στο θέατρο κρατώντας πανό που έγραφε «Όλοι στους δρόμους. Αμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων» και μοίρασαν κείμενο που ανέφερε: «Αφού έχετε απενεργοποιήσει τα κινητά σας, ενεργοποιείστε τις συνειδήσεις».

«Τη βία του Ρομπέρτο Τσούκο τη ζούμε κάθε μέρα. Όχι σε πρεμιέρες υποκρισίας» φώναξαν και κάλεσαν «ηθοποιούς και θεατές να βγουν από τα κλουβιά τους».

Μετά την ολιγόλεπτη διακοπή, οι ηθοποιοί -και με τη σύμφωνη γνώμη του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Γιάννη Χουβαρδά, αποφάσισαν να ματαιώσουν την παράσταση.

Όπως γράφει το Βήμα, στην επίσημη πρεμιέρα επρόκειτο να παραστούν ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και η κ. Μαριάννα Λάτση, καθώς η βραδιά ήταν αφιερωμένη στον Νίκο Κούρκουλο, με το όνομα του οποίου βαφτίστηκε η Νέα Σκηνή, στο ανακαινισμένο κτίριο Τσίλλερ.

Ωστόσο, λίγο πριν τις εννέα το βράδυ, το Εθνικό Θέατρο ενημερώθηκε ότι ο υπουργός δεν θα παραστεί «για λόγους ασφαλείας», όπως ειπώθηκε, ενώ από το γραφείο του ενημερώθηκε και η κυρία Λάτση.

Ενημερωμένοι για την αναβολή της «επίσημης πρεμιέρας», δεν παρέστησαν ούτε οι κ. Παπανδρέου και Σημίτης.


απο in.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία η ενέργεια. Οσο για τη σύμφωνη γνώμη του Χουβαρδά... δεν είμαι και τόσο σίγουρος.

Αλλά κάποιοι έχουν αντίθετη άποψη. Διάβασε αν θέλεις τι γράφει ο Στέλιος στο http://omorfa.wordpress.com

koritsi_oksi είπε...

Ευχαριστώ για το link -πολύ ενδιαφέρον- και καλές γιορτές ας έχουμε, με μπόλικο προβληματισμό και μνήμη!